Een welzijnsproject dat mentale gezondheid bij kinderen bespreekbaar maakt.


Wil jij graag rond mentaal welzijn werken in jouw klas of school? Dan stellen we graag ons K(r)op op! project voor. Met veel zorg ontwikkeld door Jasmien en Justien, twee zussen met een hart voor kinderen. 

Justien als dramatherapeute en Jasmien als leerkracht lager onderwijs slaan de handen in elkaar om de veerkracht van kinderen te verhogen. Hun ervaring leerde hen dat er weinig ruimte is in het lessenpakket van het onderwijs om te focussen op datgene dat aan de basis ligt van de studieontwikkeling van leerlingen, namelijk een kind dat goed in zijn vel zit en een plek krijgt om zijn gevoelens te uiten. 

Vanuit die gedachte ontstond het idee

om een project te ontwikkelen dat

zowel kinderen als leerkrachten

ondersteunt in dit traject. 

  

K(R)OP OP!

Wat houdt het project in? 

Het project is drieledig (aangeboden per school);

- Lessenpakket: 3 lessen per graad gevarieerd tussen 50 - 75 minuten, gebaseerd op de drie pijlers: verbondenheid, herkennen en uiten van emoties en acceptatie.  

- Train-the-teacher:Voor het traject krijgen leerkrachten een mini-opleiding aangeboden waarin ze ontdekken hoe ze het thema 'mentaal welzijn' bespreekbaar kunnen maken in de klas. Ze krijgen handige tips die eenvoudig zijn toe te passen tijdens de lessen.

- Coaching tijdens project: Tijdens het traject blijft de trainer aan de zijlijn om vragen te beantwoorden, extra handvaten te geven of gewoonweg te supporteren. 

Wat is de kostprijs?


Een pakket kost 350 euro (inclusief BTW). Bestellen kan via de webwinkel. 

Tip: Vraag eens bij je lokaal gemeentebestuur of zij dit pakket financieel willen ondersteunen. Andere gemeentes gingen je al voor. 

Hoe kan ik meer info krijgen?


Stuur een mailtje naar info@kropop.be

Neem contact op met:

Justien (0468 09 62 08) 

Jasmien (0494 11 37 34).

Of klik hier om onze video te bekijken

over wie we zijn en wat we doen:

Wil je alvast een voorsmaakje?


Karrewiet kwam langs bij ons pilootproject in 't Wensbos in Heist Op Den Berg en maakte een mooie reportage. Klik hier om een kijkje te nemen.